8 de març 2012

Apareixen pintades nazis a una escola de Palma

El centre Mata de Jonc és una cooperativa on el català és la llengua vehicular

L’escola Mata de Jonc, a Palma, ha patit un atac en forma de pintades. Prop d’una quinzena de símbols feixistes, nazis i banderes espanyoles han aparegut dins i fora del centre. Així mateix, s’hi podien llegir consignes en contra del català. Els autors haurien entrat al recinte botant les barreres aferrades a un parc de devora. L’acció ha succeït entre les set del vespre d’ahir i les vuit menys quart del matí d’avui, doncs són les hores en què no hi ha ningú al centre.


Des de la direcció ja s’ha tramitat la denúncia i la policia municipal ha afirmat que incrementaran la vigilància nocturna. De moment, han decidit no netejar les pintades per tal de donar a conèixer el cas als mitjans de comunicació.


‘Enllaçats’ pel català

Fa unes setmanes els cooperativistes de Mata de Jonc decidiren posar a la façana un llaç de senyera, tal i com ja han fet molts altres centres de les Illes Balears. Com comença el període de matrícules volen ‘deixar clar quina escola som’, segons ha explicat a aquest diari Bel Busquets, representant del centre. Mata de Jonc és una cooperativa concertada que, des de fa més de 30 anys, aposta pel català com a llengua vehicular.