27 de gen. 2012

Felanitx mostra el seu rebuig a la política lingüicida del govern Bauzá

Centenars de persones han rebut amb escridassades el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, quan aquest ha sortit del Consell de Govern, que ha tingut lloc a Felanitx en comptes del Consolat de Mar (seguiment a Twitter). Convocats per la plataforma Felanitx en moviment, els manifestants han mostrat el seu rebuig a la política d'aniquilació de la llengua de l'executiu balear i la presència d'aquest al municipi. 

Després de la protesta i les escridassades, amb forta presència policíaca, s'ha llegit el manifest 'Amb Felanitx no podran', on la plataforma declara: 'Està en joc la nostra dignitat com a poble, la nostra essència, la nostra llengua i la nostra cultura, i a tot això, poden estar ben segurs, que no hi renunciarem i que lluitarem fins al final!'.

No és pas la primera vegada que Bauzà és rebut amb protestes. Fa tan sols un dia, li van oferir una forta xiulada a sa Pobla. Ahir mateix també hi va haver una protesta al ple de Pama en defensa del català i contra l'ofensiva a la llengua del govern, que vol buidar de contingut la Llei de Normalització Lingüística. Aquesta política del govern ha rebut crítica de tots els sectors, fins i tot del mateix PP, que està totalment dividit per aquesta qüestió.