23 de gen. 2012

La XXXIV Diada Escolar de la No-violència i la Pau retrà homenatge a Càritas, Obra Cultural Balear i AMADIP

El pròxim divendres 27 de gener se celebrarà un any més la Diada Escolar de la No-Violència i la Pau. És la 34a edició que durà a terme Drets Humans de Mallorca. 
Fa 49 anys que el mestre, pedagog, poeta i pacifista Llorenç Vidal va impulsar aquesta iniciativa, avui estesa per tot el món. La seva intenció ha estat sempre retre un memorial al Mahatma Gandhi, mort violentament el 30 de gener de 1948 a Delhi, la Índia. Per això, la seva filosofia es basa en educar els alumnes en els valors de la No-Violència, i la Pau, el diàleg, la tolerància, inspirant-se en els grans personatges de la història que han aportat els valors del diàleg, la tolerància, el seu missatge de millora i superació per a tota la humanitat. Valors tots aquests que avui són més vigents i necessaris que mai.
El lema de reflexió i treball que s’ha triat per desenvolupar a tots els centres educatius és: “Valorem la vida!” Des d’abans de Nadal s’han proporcionat a les escoles i instituts un dossier amb unes pistes de treball, com a material pedagògic per als mestres. 
Tota aquesta campanya va dirigida especialment als alumnes de cinquè i sisè de Primària, i Primer d’ESO. S’espera una participació d’uns 1.750 alumnes, acompanyats dels respectius mestres. 
A partir de les 10 h, els diferents grups participants s’aniran concentrant a la Plaça d’Espanya de Palma. I des de aquest punt s’iniciarà aquesta marxa de la pau, a partir de les 10,30 h. A Ses Voltes hi ha l’acte principal de la jornada. I dins aquest acte es fa un reconeixement a distintes persones i entitats que han destacat aquest any passat per la seva entrega a causes de l’educació de la pau i la no-violència. Aquests reconeixements són per a:
COL·LEGI LA PURÍSSIMA, per la seva dedicació i la tasca educativa amb nines i nins amb problemes i deficiències sensorials.
CÀRITAS. Pels 50 anys de feina i entrega als més necessitats de Mallorca.
OBRA CULTURAL BALEAR, que està des de els seus inicis, fa també 50 anys, fent una feina per la nostra cultura i per la nostra llengua. Moltes vegades en condicions de precarietat, i de dificultats polítiques, socials i econòmiques.
AMADIP, que està duent a terme des dels seus inicis una feina imprescindible amb nins, joves i adults que tenen problemes d’integració a causa de les seves deficiències sensorials i psíquiques.