22 de febr. 2012

Vaga de fam per la llengua

Jubilats per Mallorca ha anunciat avui migdia que alguns dels seus membres començaran una vaga de fam en defensa dels drets lingüístics. Segons l’entitat la vaga de fam ha de servir per “conscienciar la gent dels atacs que el PP organitza contínuament contra els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears i per intentar modificar aquesta actitud agressiva contra la llengua, tant del govern autonòmic com dels parlamentaris que li donen suport.”
Els portaveus de l'entitat han afirmat que el fet que hi hagi qualsevol llengua que sigui aquí més obligatòria, la llengua castellana o la que fos si fos una altra, que no la llengua pròpia del nostre territori, és un fet clarament colonial que ja es dóna, però que al govern balear no li basta. Ara la pretensió és que entendre la llengua pròpia ja no sigui necessari, ni en l'àmbit de la funció píblica, ni tan sols entre els servidors dels ciutadans, com ara la policia municipal. Treure el requisit del català és un atac fet amb l'objectiu de perjudicar la normalització del mallorquí, del menorquí, de l'eivissenc i del formenterer.
Responent a les diverses preguntes que s'han fet, s'ha dit que el lloc i les persones que faran la vaga de fam anunciada, es confirmaran d'aquí a pocs dies, perquè ara la intenció de l'entitat és evitar pressions innecessàries sobre els llocs que ara estan aparaulats i perquè pensen que encara poden arribar nous oferiment de seus on es farà la vaga que millorin les que ara estan disponibles. Un altre motiu és que els voluntaris de l'entitat que s'han oferit per fer la vaga estan en procés de fer una revisió mèdica a fi de confirmar el bon estat físic