29 de febr. 2012

Milers d’estudiants a Palma contra les retallades del PP

Prop de 5.000 persones s’han manifestat el matí d’aquest dimecres per mostrar el seu rebuig a les retallades del Govern al sistema educatiu. La marxa, convocada pel SEPC i l’Assemblea de la UIB en el marc de la vaga general d’estudiants, ha començat a les dotze a la plaça del Tub.


Nombres pancartes, banderes estelades i crits com ‘Menys policia, més educació’, ‘Bauzá, cabró retalla’t un colló’ o ‘No més retallades a l’educació’ han estat els símbols de la protesta.
La riuada de gent s’ha desplaçat fins el Consolat de Mar. Allà s’ha llegit el manifest denunciant les problemàtiques que pateixen els i les estudiants per mor dels ajusts pressupostaris dels governs autonòmic i espanyol. A la vegada, s’ha incidit en seguir les reivindicacions, donant suport a l’alumnat d’instituts.



La UIB, ocupada
Més d’un centenar d’estudiants ocuparen ahir l’edifici Guillem Cifre de la Universitat per tal de preparar la jornada de vaga a les aules. A més de pintar pancartes, s’hi celebraren assemblees i s’organitzaren els piquets pel dia d’avui. Així mateix, a primera hora del matí, s’ha tallat la carretera de Valldemossa (que dóna accés a la UIB) durant quaranta-cinc minuts.