15 de març 2012

El Consell de la Societat Civil convoca una manifestació contra les retallades socials i culturals



El Consell de la Societat Civil de Mallorca ha convocat una manifestació aquest dissabte a Palma en defensa dels serveis públics i contra la majoria de mesures polítiques que està executant el Govern de José Ramón Bauzá en diferents àmbits. Sota el lema "Sí als serveis públics. Prou de retallades a sanitat, educació, cultura i serveis socials”, la plataforma espera recórrer els carrers de la ciutat junt a milers de persones arribades de tota l'illa. 



 

La mobilització, doncs, ha estat plantejada des de diferents fronts, ja que pretén denunciar les retallades en sanitat, educació i serveis socials, però també la pujada d'impostos, la persecució de la llengua i cultura catalanes, la política turística i urbanística, la desaparició de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) i la manipulació informativa a IB3.

La portaveu del Consell de la Societat Civil de Mallorca, Margalida Ramis (GOB), ha expressat també el seu suport a la vaga general convocada el proper 29 de març en contra de la Reforma Laboral que està a punt de ser aprovada pel Govern del PP de Mariano Rajoy.

El Consell de la Societat Civil el conformen entitats com el GOB, l'OCB, Memòria de Mallorca, ATTAC o els sindicats espanyols majoritaris CCOO i UGT, entre altres. Durant la convocatòria, aquestes entitats també han posat sobre la taula algunes alternatives a les retallades i l'augment d'impostos, com l'establiment d'un diàleg social que inclogui totes les parts o acabar amb l'espoli fiscal de les Illes Balears i Pitiüses. La manifestació començarà aquest dissabte a les 12:00h a la Plaça d'Espanya.